Curtin University Stepped Learning Space

A brand new gathering space south of the Curtin library has become an inviting stepped learning space. The REALMstudios’ design opens-up the concealed library entry by pulling back an existing retaining wall that had previously constricted movement and sight lines. A series of comfortable seating terraces for social gathering and with attractive views over Henderson Court are then established.

1_Overall_for-web

Working closely with the heritage material palette of the library (red brick and concrete) the project achieves both a strong connection to and sympathy with the library building whilst also being innovative and unique in its radial layout and design detailing – proving that you can respect heritage and activate simultaneously.

2_for-web

Existing trees are retained and new ones planted within decking to provide a green and cool place to sit and study or catch up with colleagues and friends. The space has been an instant success

3_for-web

4_for-web