Christchurch Mixed-Use Precinct

With a mixed-use site program, REALMstudios collaborated with DKO Architecture to prepare a precinct of performance, people and place, interpreting site histories as a contemporary and legible site framework to reactivate the former historic Normal School site, post earthquake.

The plan proposes a series of animated pedestrian and shared-use lanes linking old and new city spaces and streets, designed to capture the effects of seasonality and the variable attributes of the Christchurch climate. Recycled stone salvaged from the original heritage building has been used in the pavement design to form building elevations within the pavement, mapping the historic and now lost elevations into the ground plane.

Living walls cloak the multistorey car park to enable water cleansing and reuse, irrigation to plantings and natural ventilation to the structure, providing an immediate contextual blend with the historic Cranmer Square opposite.

Client: Majestic Church, Christchurch, NZ

 

Welcome to REALMstudios  -  View Projects

 

Welcome to REALMstudios  -  View Projects

 

2 Winter

 

Christchurch 2

 

2 Summer

< Back To Projects