Curtin University – Stepped learning space

A brand new gathering space south of the Curtin library has become an inviting stepped learning space. The REALMstudios’ design opens-up the concealed library entry by pulling back an existing retaining wall that had previously constricted movement and sight lines. A series of comfortable seating terraces for social gathering and with attractive views over Henderson Court are also established.

Working closely with the heritage material palette of the library (red brick and concrete) the project achieves both a strong connection to and sympathy with the library building whilst also being innovative and unique in its radial layout and design detailing – proving that you can respect heritage and activate simultaneously.

Existing trees are retained and new ones planted within decking to provide a green and cool place to sit and study or catch up with colleagues and friends.

The space has been an instant success

 

 

 

 

 

2016-11-04 12.07.03_Corrected

 

< Back To Projects