HQ Moorabbin

Adaptive reuse of an industrial heritage site gives rise to the repurposing and reconsideration of program, space and materiality across new ‘landscape’. Central to the idea is a recasting of the car park to a ‘place’, setting a machining/production like aesthetic across the layers of people movement, vehicle movement, water management, urban heat impact, shade and sun patterns,┬áset against a backdrop of an earlier modernist heritage.

By blurring conventional lines and rethinking the values of the car park a series of new ‘places’ have been connected by a central organising element, the ‘belt’. The landscape has successfully become a sequence of new places:

  • Places of arrival/entry
  • Places of interpretation, and
  • Places of identity.

 

160603-HQ-Landscape-Masterplan_for-web

 

160607_Car-Park-Perspective-w-Arbour_for-web

 

160610-Courtyard-Detail-Plan_for-web

 

160610-Carpark-Detail-Plan_for-web

 

160607_Courtyard_for-web

< Back To Projects